sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kulttuuria katselemassa

Tänään iltapäivällä lähdettiin perheen kanssa ajelulle - äidin oli tehnyt pitkään mieli käydä Sastamalassa katselemassa keskiaikaisia kivikirkkoja (huomaatteko, miten keskiaikaiset kivikirkot ovat kuuluneet meidän viime päiviin!). Käytiin ensiksi ihastelemassa Pyhän Olavin kirkkoa,joka oli kyllä aika huikaiseva. Maisemat olivat aivan ihania ja kirkko oli sisältä todella rauhoittava sinisine sävyineen. Tunnelmaa tosin varjosti yllättävä allergiakohtaus, sekä tuulen aiheuttama pieni Marilyn-efekti - tein varmasti lähtemättömän vaikutuksen kaikkiin paikallaolleisiin helmat korvissa. No, näitä tapauksiahan nyt sattuu kesällä kaikille. Pitäisi varmaan ostaa mamelukit.


Harmittaa ihan älyttömästi: ulkona oli niin kirkas sää, etten saanut kuvista kamerassa juurikaan selvää, ja vasta kotona paljastui, että kameraani oli jäänyt eilisen valaistusasetukset, ja tämänpäiväiset kuvat ovat ikävän sinisävyisiä!


Pyhän Olavin kirkon läheisyydessä oli aitauksessa suloisia hevosia ja lampaita.  Lampaat pysyttelivät omissa oloissaan, mutta hevoset tulivat niin lähelle, että niitä pystyi silittämään ja ruokkimaan apiloilla! En ole ikinä ollut erityisen eläinrakas, mutta nyt mun on kyllä myönnettävä, että hevonen tosiaan on kaunis eläin.


Katsastettiin pikaisesti myös Marian kirkko, joka sijaitsi todella lähellä. Mietittiin, miksi ihmeessä keskiajalla on rakennettu parin kilometrin päähän toisistaan kaksi kirkkoa! Käytiin kahvilla pienessä kahvilassa, jota joku paikallinen piti oman pihansa aitta-rakennuksessa. Oli se aika tunnelmallista.

Millainen viikonloppu teillä on takana?


2 kommenttia:

  1. love your skirt. What an idyllic looking location.

    $100 Shopbop GIVEAWAY

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. thank you, it's one of my favourites! :) yeah, i was visiting some medieval church in Sastamala.

      Poista